Viikon puheenaiheet

29.1. 2:00

1) Valopilkku

Suomalaiset pörssiyhtiöt kertovat nyt, miten niiden viime vuoden loppu sujui. Energiakriisi, kova inflaatio ja Kiinan pandemia kasvattavat epävarmuutta. Toisaalta keväällä odotetaan runsaita osinkoja – siksikin, että epävarmana aikana rahaa on hankala käyttää investointeihin. Tulosjulkistusten valopilkku oli verkkoyhtiö Nokia, joka kertoi tehneensä tulosta reippaasti enemmän kuin odotettiin.

2) Silminnäkijä

Presidentti Sauli Niinistö vieraili Ukrainassa. Kiovan lisäksi hän kävi Venäjän miehityksestä vapautuneissa Borodjankassa ja Butšassa. Kyseessä oli Niinistön ensimmäinen vierailu Ukrainaan Venäjän hyökkäyssodan alkamisen jälkeen, mutta ajoitus oli osuva: Suomi oli juuri päättänyt tähän asti suurimmasta, peräti 400 miljoonan euron apupaketista.

3) Tuomiot

Helsingin käräjäoikeus antoi perjantaina tuomionsa Helsingin Sanomien vuonna 2017 ilmestyneestä jutusta, joka käsitteli Puolustusvoimien Viestikoekeskuksen toimintaa. Yhdelle toimittajalle tuomittiin turvallisuussalaisuuden paljastamisesta sakkoja ja toinen jätettiin tuomitsematta rangaistukseen. Heidän lähiesimiehensä syytteet hylättiin.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide