Ruokakauppojen viinivalikoima olisi pieni

Jos viinien myynti vapautettaisiin, kauppojen tarjonta painottuisi eriin, jotka keskusliikkeet saisivat ostaa edullisesti mutta laadun kustannuksella.

Viinivalikoimaa Arkadian Alkossa vuonna 2012.

6.2. 2:00

Asuttuani yli 20 vuotta eri Länsi-Euroopan maissa olen huolestunut siitä, että Suomessa yleinen mielipide on sallimassa viinin myynnin myös ruokakaupoissa. Jos näin tapahtuisi, Alkoon verrattuna valikoima supistuisi murto-osaan ja painottuisi eriin, jotka keskusliikkeet saisivat ostaa edullisesti mutta laadun kustannuksella.

Euroopassa asuessani totesin, että edes supermarketit eivät tarjonneet kuin hyvin rajoitetun valikoiman tuotteita. Jos halusi valikoimaa, piti käydä alkoholijuomiin erikoistuneissa myymälöissä, joissa myös sai hyvää palvelua.

Meidän ei pidä romuttaa hyvin toimivaa järjestelmää vain sen takia, että kuvittelemme siirtyvämme kohti parempaa eurooppalaista käytäntöä, kun itse asiassa ottaisimme askeleen taaksepäin.

Harry Lönnqvist

konsultti ja eläkeläinen, Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide