Joskus aikuisen lapsen ja vanhemman etääntymiseen on hyvä syy

Vanhempani vähättelee toistuvasti kokemuksiani ja tunteitani pitäen niitä harhaisina ja vääristyneinä.

10.2. 2:00

Mielipidekirjoituksessa (HS 5.2.) otettiin kantaa aikuisen lapsen ja vanhemman tulehtuneeseen suhteeseen. Olen itse aikuinen, joka on etääntynyt tarkoituksellisesti omasta vanhemmastani. Itseni etäännyttäminen vanhemmastani on yksi vaikeimmista päätöksistä, jonka olen joutunut elämässäni tekemään.

Joskus aikuinen lapsi etääntyy vanhemmastaan hyvästä syystä, jota vanhempi ei halua uskoa. Vanhempani vähättelee toistuvasti kokemuksiani ja tunteitani pitäen niitä harhaisina ja vääristyneinä. En voi keskustella hedelmällisesti henkilön kanssa, joka ei halua ymmärtää ajatuksiani. Ajan kuluessa olen todennut, että minulla ei ole syytä olla yhteydessä vanhempaani, kun joudun väittelemään kokemusteni paikkansapitävyydestä.

Olen nyt onnellisempi kuin silloin, kun olin vanhempaani yhteydessä, sillä pystyn nyt elämään elämää, jossa minun tunteitani ja kokemuksiani kunnioitetaan.

Vanhemmastaan etääntynyt aikuinen lapsi

Julkaisemme kirjoituksen

poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide