Psykoterapiakeskus Vastaamossa annettiin ohjausta potilaskirjanpidon tekemiseen

Potilastietojen levittäminen tuntui yhtä paljastavalta kuin joku olisi varastanut yksityiset päiväkirjamerkinnät.

16.2. 2:00

Mielipidesivulla (HS 15.2.) kirjoitettiin Psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurrosta. Haastattelussani (HS 12.2.) lukee seuraavaa potilaskirjauksista: ”Ne olivat meidän sanojamme, kuin päiväkirjamerkintöjä, jotka varastettiin.”

En tällä tarkoita, että potilaskirjaukset ovat minulle tai kellekään muullekaan ”päiväkirjamerkintöjä”, vaan sitä tunnetta, joka syntyi, kun koneella kirjoitettu kirjaus leviää maailmalle. Se tuntui yhtä paljastavalta kuin joku olisi varastanut yksityiset päiväkirjamerkinnät. Ehkä tämän olisi hyvällä tahdolla voinut käsittää muun haastattelun tunnelmasta.

Joka tapauksessa, ilmaukseni on tuossa kohtaa haastattelussa jäänyt valitettavan epätarkaksi. Psykoterapiakoulutuksessa, mutta myös Psykoterapiakeskus Vastaamossa, annettiin kyllä ohjausta oikeanlaisen potilaskirjanpidon tekemiseen.

Anja Snellman

kirjailija, toimittaja, ratkaisukeskeinen terapeutti, seksuaaliterapeutti

Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide