Yhdessä musisoiminen tukee mielenterveyttä

Musiikkiluokalla oppii yhteistyötaitoja.

25.2. 2:00

Musiikkiluokka oli minulle terapeuttinen kasvuympäristö. Luokasta muotoutui minulle yhteisö, jossa sain kokea ystävyyttä ja arvostusta. Sain laulaa kuorossa ja musisoida orkesterissa. Laulaminen ja soittaminen auttoivat ilmaisemaan tunteita. Ryhmissä musisoiminen rakensi luokkaan hyvän ilmapiirin, viihdyin koulussa hyvin. Sain esiintyä musiikkiprojekteissa, opin vastuun kantamista, pitkäjänteisyyttä ja yhteistyötaitoja.

Musiikkiyhteisö auttoi identiteettini rakentumisessa. Ihana kannustava musiikinopettajamme teki valtavasti ylimääräistä työtä, jotta musiikkiesitykset onnistuivat koulun juhlissa ja tapahtumissa. Hän oli erinomainen muusikko, kapellimestari sekä sovitusten tekijä. Hänelle kiitollisena olen jatkanut soittamista myös aikuisena erilaisissa kokoonpanoissa. Yhdessä musisoiminen tukee mielenterveyttä parhaalla mahdollisella tavalla.

Marja Salmela

nuorisotyöntekijä, Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide