Miksi syyttömän osapuolen pitää todistella sijaisauton tarvetta?

Henkilö, joka päivittäin käyttää autoa, on mielestäni oikeutettu sijaisautoon ilman perusteluja.

25.2. 2:00

Perheemme auto joutui taloyhtiömme pysäköintipaikalla toisen auton kolhimaksi, mistä rehellinen toisen auton haltija ilmoitti. Ihmetystä herättää se, että syytön osapuoli ei saa korjauksen ajaksi sijaisautoa vastapuolen vakuutuksen perusteella muuta kuin toimittamalla perustellun selvityksen auton käyttötarpeesta korjauksen ajaksi. Tapauksessamme korjaus kestää alustavan arvion mukaan kolme päivää, mutta mikäli ilmenee rakenteellisia vikoja, korjaukseen kuluvaa aikaa ei voi tässä vaiheessa määritellä.

Henkilö, joka päivittäin käyttää autoa, on syy mikä tahansa, on mielestäni oikeutettu sijaisautoon ilman lääkärintodistusta tai muuta niin sanottua perusteltua syytä.

Mikäli Suomessa on vakuutusyhtiöille räätälöity laki, jolla ne tällä tavalla säästävät kustannuksiaan, lakia pitää muuttaa. Tältä osin en voi pitää Suomea oikeusvaltiona.

Olli Nurminen

Tapanila, Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide