Päättäjä, hanki työtä Suomeen

Valtion ja kuntien sekä muiden julkisten tahojen tekemät suomalaiset hankinnat lisäävät yrittäjyyttä, tuotantoa ja huoltovarmuutta Suomessa.

11.3. 2:00

Julkisia hankintoja tehdään Suomessa vuosittain noin 47 miljardin euron edestä ja niiden vaikutus yritystoiminnalle ja suomalaiselle työlle on merkittävä. Monet puolueet ovat eduskuntavaaliohjelmissaan nostaneet kiitettävästi julkiset hankinnat vaaliteemaksi ja näkevät tärkeänä julkisen talouden tasapainottamisessa nimenomaan vastuulliset ja huoltovarmuutta ylläpitävät hankinnat, jotka luovat työtä ja verotuloja Suomeen.

Valtion ja kuntien sekä muiden julkisten tahojen tekemät suomalaiset hankinnat lisäävät yrittäjyyttä, tuotantoa ja huoltovarmuutta Suomessa. Hankkimalla suomalaisyritysten Suomessa valmistamia tuotteita ja tuottamia palveluita, mahdollistamme hyvinvoinnin maassamme.

Fiksuilla hankinnoilla voidaan tukea Suomen huoltovarmuutta, koska Suomessa valmistetun tuotteen ostaminen tukee teollisen tuotantokapasiteetin säilymistä Suomessa. Samalla Suomessa valmistetun tuotteen ostaminen tukee epäsuorasti teollisuutta tukevaa tutkimus- ja kehitystoimintaa.

Toivon, että päättäjät vaikuttavat toimiessaan eri tehtävissä siihen, että hankinnat ovat kotimaisia ja tapahtuvat suomalaisilta toimijoilta. Odotan päättäjien puhuvan suomalaisen osaamisen, työllisyyden ja verotulojen puolesta sekä pitävän esillä suomalaisyritysten mahdollistamaa työllisyyttä ja huoltovarmuutta. Tämä on tärkeää huomioida kaikissa päätöksissä ja lainuudistuksissa.

Julkisten hankintojen lisäämisellä on selvä laskennallinenkin vaikutus työllisyyteen. Pienilläkin valinnoilla on vaikutusta: jo miljoonan lisäys kotimaiseen tuotantoon julkisissa hankinnoissa tuo 326 000 euroa lisää verotuloja ja 19 työpaikkaa.

Tero Lausala

toimitusjohtaja

Suomalaisen työn liitto

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide