Palvelutaloissa on tilausta vapaaehtoisille

Kynnys osallistua oli tehty hyvin matalaksi.

3.3. 2:00

Nimimerkki Läheinen (HS Mielipide 25.2.) kirjoitti ystävänsä puhekyvyn hiipumisesta hoivakodin kielellisesti virikkeettömässä arjessa ja nosti esiin sen, kuinka tärkeää olisi ylläpitää paitsi fyysistä myös henkistä toimintakykyä ja vireyttä.

Asia on tärkeä, mutta hoitohenkilökunnan sijaan ratkaisu voisi löytyä myös leveämmistä hartioista. Tartuin itse Hyvinkään kirjaston seinällä olleeseen ilmoitukseen, jossa etsittiin vapaaehtoisia lukijoita palvelutaloihin. Vierailullani sain lukea ääneen tunnin verran mukaan poimimiani kirjoja. Kuulijoita ympärille kertyi toista kymmentä. Tällaiselle toiminnalle on selvästi tilausta. Se tuntuu merkitykselliseltä eikä vaadi hoitoalan osaamista. Halu palvella lukien riittää. Kynnys osallistua oli tehty hyvin matalaksi, kiitos kirjastonhoitajien tuen. Suosittelen lämpimästi, myös meille työikäisille, joiden elinpiiriä hoivakoti ei muuten vielä kosketa.

Anna Salminen

Hyvinkää

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide