Näillä vinkeillä et varmasti laihdu

Tänä keväänä painonhallinta on helpompaa kuin koskaan.

6.3. 2:00

Ranta­kausi lähestyy kovaa vauhtia. On syytä jakaa ohjeet, joiden avulla voit todella hallita painoasi. Jokainen vinkki on vuosien varrella itse testattu ja hyväksi havaittu. Painosi pysyy samana tai saat muutaman lisäkilon joka vuosi.

Vaali perinteitä. Aina on pitsa­perjantai. Juhliin kuuluu juustokakku ja sen seitsemän sorttia. Tympivätkö kaupan rähmäviinerit? Aloita leivonta­harrastus. Pyöräytä pullat ja piirakat vierasvaraksi, vaikka vieraita ei kävisikään. Hanki suurempi pakastin. Voit ostaa jäätelöäkin perhe­pakkauksissa.

Julista lähipiirille, että juusto, kerma ja voi ovat ihmisoikeuskysymyksiä. Ilman voita mikään ei maistu miltään. Lorota kermaa ruokiin vaikka puolisolta salaa. Paista ja paneroi niin arkena ja kuin viikonloppuna. Törkeen hyvää! Suosi kastikkeita. Majoneesilla voit kuorruttaa kaikki suolaiset ruoat, vaniljakastikkeella makeat.

Sekoita rytmisi. Nuku huonosti. Valvo myöhään tai herää mahdollisimman aikaisin. Tee ylitöitä. Murehtimalla ja märehtimällä saat kehnot yöunet helposti. Unohda aamiainen, juo kahvia. Venytä lounasta. Juo kahvia. Jos nälkä yllättää, napostele keksejä ja karkkia. Pyrähtele kotosalla jääkaapille. Närpi nakkeja ja juustoja. Kylmä ruoka kaunistaa. Juo kahvia.

Mene nälkäisenä kauppaan. Suorita lähimarketin temppurata juuri niin kuin kauppias on sen suunnitellut. Juokse vihannesten ohi paistopisteelle ja täytä pussi maalaiscroissanteilla tai berliininmunkeilla. Syö ne jo kotimatkalla. Osta kaupasta vain valmista. Väsyneenä voit vältellä kaikkia ruoanlaittoon tarvittavia perusraaka-aineita. Jos ostoskärry näyttää tyhjältä, täytä se sipseillä ja kolapulloilla. Palkitse itsesi kassajonossa. Poimi tyrkkyhyllystä hihnalle suklaapatukat ja energiajuomat.

Ilman voita mikään ei maistu miltään.

Panosta annoskokoon. Tee ruoka suuressa padassa vähintään neljälle, kahden hengen taloudessa kahdeksalle. Lapa lounasbuffetissa ruokaa koko rahan edestä. Kaksi pihviä tai kymmenen lihapullaa. Lautasmalli on hihhuleille. Syö nopeasti ja pureksimatta. Ruoka saattaa loppua milloin tahansa ravintolasta, kaupungista ja koko valtakunnasta. Muista santsata ainakin kerran.

Sylje vesilasiin. Ja keittoon. Ja salaattiin. Eihän niillä lähde edes nälkä. Oikea ruoka on possua tai kanaa, kesällä makkaraa. Nauti nesteet tuopista tai viinilasista. Välipäivinä mene grillille ja tilaa suosikkisi kaikilla mausteilla.

Kirjoittaja on Tiede- ja Tiede Luonto -lehtien art director.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide