Senaatintorin terassilla käy fiksua ja sivistynyttä väkeä

En ole koskaan nähnyt kenenkään ”ryystävän” siellä kaljaa.

Senaatintorille viritellään terassialuetta myös tulevaksi kesäksi.

5.3. 14:15

Lauri Nordberg (HS Mielipide 3.3.) paheksui Senaatintorille pystytettävää terassialuetta. Hän toi esiin muun muassa torilla pidettävät mielenosoitukset. Tori olisi hänen mielestään pidettävä aina vapaana mahdollisia tulevia mielenosoituksia varten. Miksi? Mieltä voi osoittaa muuallakin silloin, kun Helsingin kaupungin ydinkeskusta elää vilkasta kesäaikaa.

Asun torin lähellä, joten näen terassin asiakkaita joka päivä. Siellä käy fiksua ja sivistynyttä väkeä. Nuoria ja vanhoja. Istuessaan terassilla vierailija voi kaikessa rauhassa hieman päätään kääntämällä nähdä upean Senaatintorin ympäristön historiallisine rakennuksineen.

En ole koskaan nähnyt kenenkään siellä ”ryystävän” kaljaa. Sitä vastoin olen nähnyt kahvittelijoita, viinilasillisella olevia pariskuntia tai ystäväporukoita olutlasillisella. Eurooppalaiseen tyyliin. Hieno kesäinen ja kansainvälinen tuulahdus käy Helsingin yli Senaatintorin kesäterassin ansiosta.

Jari Väänänen

Katajanokka, Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide