Kulku Espoosta Helsingin keskustaan vie liikaa aikaa

Kun julkiset yhteydet on tehty järjettömiksi, on aivan selvää, että Helsingin keskusta näivettyy.

7.3. 2:00

Helsingin keskustan näivettyminen on herättänyt keskustelua, laajalti yksityisautoilun hankaloitumisen tiimoilta. Vähemmän on puhuttu Helsingin seudun liikenteen (HSL) osuudesta tähän kehityskulkuun.

Tällä hetkellä esimerkiksi Espoossa tilanne on se, että ellei asu metroaseman läheisyydessä, kulku Helsingin keskustaan on niin hankalaa ja aikaa vievää, että väliin jää. Mielellään sitä kävisi vaikka illalla töiden jälkeen tai lauantaina keskustassa kävelemässä, kahvilla ja ostoksilla, mutta kahden tunnin yhteenlaskettu matka-aika kallistaa vaakakupin kauppakeskuksiin, joihin autolla pääsee noin kymmenessä minuutissa.

HSL ei tunnu ymmärtävän, että ”sujuva yhteys” ei tarkoita pelkästään liikenteellistä jatkumoa vaan ennen kaikkea aikaa. Kun julkiset yhteydet keskustaan on tehty järjettömiksi ja kun samaan aikaan autoilu sinne hankaloituu, on aivan selvää, että keskusta näivettyy.

Maarit Hölttä

Espoo

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide