Kantakaupungin julkinen liikenne on luksusta

Joka puolelle pääsee helposti ja nopeasti.

Raitiovaunuliikennettä Mannerheimintien alkupäässä.

7.3. 2:00 | Päivitetty 7.3. 6:31

Ilkka Roitto kirjoitti, että lyhyt raitiovaunumatka on suhteellisesti yksi Suomen kalleimmista matkoista (HS Mielipide 5.3.) ja siksi hän oli lopettanut julkisen liikenteen käytön.

Roitto asuu kantakaupungissa, jonka joukkoliikenteen kattavuus on Suomen paras. Busseja, raitiovaunuja ja metrojunia menee usein. Pysäkille mennessään matkustajan ei tarvitse katsoa aikatauluja. Joka puolelle pääsee helposti ja nopeasti. Tilannetta voi verrata huippunopeaan nettiyhteyteen kotona tai suoraan välilaskuttomaan lentoon bisnesluokassa. Nekin ovat suhteessa kalliimpia tuotteita.

Espoolaisena voin vain haaveilla moisesta luksuksesta, ja minun täytyy maksaa sama tai kalliimpi hinta lipusta. Mittavat julkiset joukkoliikenneinvestoinnit eivät ole nostaneet minun asuntoni arvoa yhtä paljon kuin kantakaupungissa asuvalla. Minusta Ilkka Roitto on etuoikeutettu.

Tarmo Savolainen

Espoo

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide