Jatkuva oppiminen mahdollistaa kestävän tulevaisuuden

Yhteiskunta ei pyöri ainoastaan korkeakoulutettujen voimin.

8.3. 2:00

Olli-Pekka Heinonen ja Kaarlo Hildén toivat tervetulleen näkökulman (HS Vieraskynä 4.3.) viimeaikaiseen koulutuskeskusteluun. Pelkkä koulutustasoon tuijottaminen ei vielä tarkoita tulevaisuuskestävää oppimista, vaan on mahdollistettava jatkuva, ajatusmalleja haastava oppiminen läpi työuran.

Yhteiskunta ei pyöri ainoastaan korkeakoulutettujen voimin, vaan jokainen työtä tekevä yksilö tarvitsee aika ajoin osaamisensa päivittämistä omissa käytännön työtehtävissään. Monimuotoisen ja -alaisen opetuksen keinoin voidaan lisätä myös luontosuhteen kehittymistä, omien ja organisaation toimintamallien ravistelua sekä keskinäistä ymmärrystä. Ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön rooli on tässä yhtä olennainen kuin korkeakoulujen – vain yhteistyön voimin voimme rakentaa kestävämpää tulevaisuutta.

Mia O’Neill

rehtori, toimitusjohtaja, Suomen ympäristöopisto Sykli

Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide