Työnteko tulee ajatella uudelleen

Paluuta entiseen työelämään ei enää ole.

9.3. 2:00

Leena Lehtinen kirjoitti (HS Mielipide 7.3.), että lisääntyneen etätyön vuoksi mahdollisuudet aitoihin kohtaamisiin työpaikoilla ovat vähentyneet. Olen Lehtisen kanssa samaa mieltä kohtaamisten vähenemisen seurauksena tapahtuneesta kielteisestä kehityksestä. Suuri määrä sellaista epävirallista puhetta, jolla on merkitys työyhteisön koheesiolle ja yhteisen ymmärryksen luomiselle, on jäänyt pois, kun kohtaamiset ovat vähentyneet.

Etätyön lisääntyminen on tuonut kuitenkin mukanaan myös hyvää. Omien työtovereiden välisen vahvemman yhteydenpidon rinnalle on tullut mahdollisuus olla useammin tekemisissä oman lähityöyhteisön ulkopuolisten, kauempanakin työtään tekevien kanssa. Etäyhteyden ansiosta voi tavoittaa merkittävästi suurempia joukkoja kuin fyysisten tapaamisten kautta. Esimerkiksi oman organisaationi koulutustilaisuuksien osallistujamäärät ovat moninkertaistuneet.

Aiemmin oltiin tekemisissä pienemmän joukon kanssa tiiviimmin, nyt laajemman joukon kanssa kevyemmin. Molemmissa on hyvät ja huonot puolensa. Paluuta entiseen ei enää ole. Siksi nyt kannattaa poimia molemmista toimintatavoista hyvät puolet ja luoda kokonaan uusia työnteon malleja.

Juha Pantzar

toimitusjohtaja, Takuusäätiö

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide