Vanhemmat voivat vaikuttaa koulun arkeen

Vanhempien ja koulun aito yhteistyö avaa vanhempien silmiä nykykoulun arkeen.

11.3. 2:00

Seuraamme pienten koululaisten vanhempina tarkasti keskustelua koulushoppailusta ja -segregaatiosta. Koulushoppailuaikeiden sijaan olemme kuitenkin päättäneet vaikuttaa koulun arkeen panemalla itse lapion heilumaan.

Toimimme vanhempaintoimikunnassa ja olemme tiiviisti mukana koulun hyvinvointityössä, tapahtumien suunnittelussa sekä kehityshankkeissa. Vanhempien porukka järjesti esimerkiksi koulun sotkuiseksi päässeen kirjaston niin, että siitä saatiin lukemiseen kannustava paikka uusine kirjoineen ja siistine hyllyineen.

Vanhempien ja koulun aito yhteistyö avaa vanhempien silmiä nykykoulun arkeen. Se on työtä kaikkien oppilaiden hyvinvoinnin, yhdenvertaisuuden ja turvallisuuden eteen. Aina ei tarvitse odotella, että joku muu ryhtyy korjaamaan ongelmia, vaan me vanhemmat voimme itse vaikuttaa siihen, miten lähikoulu kehittyy.

Anniina Lundvall

Katja Englund

Pihlava – Pihlajiston ala-asteen vanhempaintoimikunta

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide