Lapsille ja nuorille on tarjolla myös maksutonta liikuntaa

On erotettava liikunnan harrastaminen ja kilpaurheilu. Molempia tarvitaan.

17.3. 2:00

Helsingin Sanomissa kirjoitettiin (15.3.) lasten liikuntaharrastusten nousseista kustannuksista. Asiaa voi katsoa monesta eri näkökulmasta, ja lasten ja nuorten liikuntaa tuleekin tarkastella monipuolisesti. Lisäksi on erotettava liikunnan harrastaminen ja kilpaurheilu. Molempia tarvitaan.

Halpaa liikuntaa on jo tarjolla lapsille ja nuorille monin tavoin, esimerkiksi Helsingin kaupungin tarjoamat maksuttomat Easy Sport ja Fun Action -toiminnat. Myös kaupunkien tarjoamat ulkoliikuntapaikat mahdollistavat erittäin monipuolisen, maksuttoman liikunnan. Koululiikunnassa esitellään ja ohjataan omaehtoiseen liikkumiseen tutustumalla monipuolisesti eri liikkumistapoihin. Monia näistä lajeista voi harrastaa maksuttomasti.

Kilpaurheilussa menestyminen ja kehittyminen vaatii taas ammattimaista valmennusta ja usein myös erityisiä liikuntapaikkoja. On hienoa, että tämäkin onnistuu Suomessa ja monet vanhemmat mahdollistavat maksajina omalta osaltaan suomalaisen kilpa- ja huippu-urheilun olemassaolon. Suomessa tuskin olisi esimerkiksi yhtään NHL-tason jääkiekkopelaajaa, huipputason hiihtäjää tai vaikka joukkuevoimistelun maailmanmestaria ilman vanhempien rahallista panostusta.

Satu Nurmi

Espoo

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide