Jussi-gaalassa sukupuolella ei siis ollut väliä?

Miksi Jussi-gaalasta kertoneessa jutussa oli tarpeellista tilastoida pikkutarkasti eri kategorioiden voittajat nimenomaan sukupuolen mukaan?

Vuoden parhaan elokuvan palkinnon sai Tytöt tytöt tytöt. Elokuvan tekijöitä Jussi-gaalassa Helsingissä 24. maaliskuuta.

| Päivitetty

Kulttuurisivuilla (HS 26.3.) kirjoitettiin Jussi-gaalasta otsikolla ”Jusseissa jaettiin ensi kertaa sukupuolettomia palkintoja”.

On tietysti hienoa ja oikein, että sukupuoli ei vaikuta näyttelijöidenkään arviointiin. Juttua lukiessa tuntui kuitenkin, että kirjoitus itse oli kaukana sukupuolettomuudesta. Jos sukupuolella ei ole väliä, miksi oli tarpeellista tilastoida pikkutarkasti eri kategorioiden voittajat ja ehdolla olijat nimenomaan sukupuolen mukaan?

Jos sukupuolettomuudessa tässä asiassa jotain huonoa on, se on se, että palkittujen määrä vähenee. Toivottavasti tätä ei kuitenkaan ratkaista kategorioita lisäämällä.

Kun sukupuolettomuus kehittyy edelleen, olisiko tarpeen neutraloida myös näiden kilpailujen nimet: Jussi, Emma ja Venla?

Pekka Hänninen

Vantaa

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide