Anna arvojesi näkyä arjessa

Jokainen kansalainen on oman toimintansa osalta vastuussa siitä, millainen maa Suomi on seuraavan neljän vuoden ajan.

Vaalit olivat ja menivät. Oma ehdokas ei välttämättä tullut valituksi eikä puolue menestynyt, mutta ei ole syytä vaipua synkkyyteen. Nyt viimeistään on jokaisen suomalaisen aika pohtia arvojaan ja miettiä, miten ne näkyvät omassa elämässä ja arjessa.

Me, kansa, rakennamme joka päivä sitä Suomea, jossa elämme. Luomme ympärillemme toivoa tai epätoivoa. Voimme pysähtyä auttamaan tai kulkea ohi, voimme vastata hymyyn tai kääntää päämme. Voimme vaieta tai kerätä rohkeutta puhuaksemme niidenkin puolesta, jotka eivät pysty puolustamaan itseään.

Tiedän, että itse voisin tehdä enemmän minulle merkityksellisten asioiden eteen ja uskon, että niin voisi moni muukin. Kansanedustajat toki päättävät monista tärkeistä asioista, ja itsekin äänestin. Ihan jokainen kansalainen on kuitenkin oman toimintansa osalta vastuussa siitä, millainen maa Suomi on seuraavan neljän vuoden ajan.

Inka Kauppinen

sosionomi (amk), Tuusula

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide