Kevätpyöräily on vaikeaa paikkakunnasta riippumatta

Pyöräilyn edellytyksiä pitäisi parantaa kaikkina vuodenaikoina.

Pyöräilijöitä Oulussa huhtikuussa 2021.

Maija Hartikainen kirjoitti (HS Mielipide 18.4.) asiaa talvisesta ja keväisestä pyöräilystä. Ensivaikutelmani oli, että onpa hienoa, kun joku ottaa kantaa kotikaupunkini pyöräilyn ongelmiin ja muun muassa katupölyn aiheuttamiin terveyshaittoihin. Hämmästykseni oli suuri, kun minulle valkeni, ettei kirjoittaja ollutkaan oululainen, ja mikä kummallisinta, hän kehotti muitakin kaupunkeja hakemaan oppia Oulun pyöräväylien talvihoidosta.

Oululaisena kaikkien vuodenaikojen pyöräilijänä voin omiin kokemuksiini pohjautuen todeta Hartikaisen kirjoituksen ensimmäisten kappaleiden kuvaavan täydellisesti myös Oulun kevätpyöräilyä. Ilma on täälläkin sakeanaan katupölyä, pyöräteillä on lumien sulettua hiekoitushiekkaa paikoin enemmän kuin talvella lunta – sohjosta, polanteista, jäästä, vesilammikoista ja muista vitsauksista puhumattakaan.

Pyöräilyn edellytyksiä pitäisi parantaa kaikkina vuodenaikoina ja paikkakunnasta riippumatta, yhtä lailla Oulussa, Kuopiossa kuin Helsingissäkin ja jokaisessa suomalaisessa taajamassa. Yksikään kaupunki ei Suomessa ole muita parempi pyöräilyn mekka, josta toisten pitäisi oppia hakea. Samat ongelmat ovat kaikkialla.

Ari Rajasärkkä

ympärivuotinen pyöräilijä, Oulu

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide