Viikon puheenaiheet

1) Matokallio

Helsingin kaupunginhallitus näytti maanantaina tiukan äänestyksen jälkeen vihreää valoa jääurheilukeskuksen rakentamiselle Matokallion luontoalueelle Myllypuroon. Paikalliset asukkaat ovat vastustaneet kiihkeästi itselleen tärkeän luontokohteen rakentamista. Varmaa rakentaminen ei vielä ole, sillä rinnalla selvitetään myös jäähallin sijoittamista Vuosaareen.

2) Kallis sopu

Mediayhtiö Fox News sopi oikeusriitansa vaalikoneita valmistavan Dominion-yhtiön kanssa ja sitoutui maksamaan 700 miljoonan euron suuruisen korvauksen hyvityksenä yhtiön ohjelmissa esitetyistä väitteistä, joiden mukaan vuoden 2020 vaalit olisivat olleet vilpilliset Dominionin vaalikoneiden vuoksi. Oikeusjutun papereista julkisuuteen on tihkunut tietoja siitä, että Foxin toimittajat tiesivät levittävänsä valheita, mutta levittivät niitä silti.

3) Kannabisaloite

Kansalaisaloite kannabiksen laillistamisesta sai kerätyksi vaaditut 50 000 allekirjoittajaa, joten se siirtyy eduskunnan käsittelyyn. Aloitteessa esitetään, että kannabiksen käyttö, hallussapito, omatarveviljely, valmistus ja myynti sallittaisiin ikärajojen puitteissa. Eduskuntapuolueista vihreät kannattaa kannabiksen laillistamista ja vasemmistoliitto sen käytön rangaistavuudesta luopumista.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide