Seurakunnat tarjoavat edelleen keskusteluapua

On äärimmäisen tärkeää, että kaikki keskusteluapua tarvitsevat saavat sitä jatkossakin.

Palvelevan puhelimen toiminta jatkuu valtakunnallisesti Kirkkohallituksen koordinoimana.

Minna Kotajärvi (HS Mielipide 20.4.) ilmaisi huolensa siitä, miten Helsingin seurakuntayhtymän mahdollinen vetäytyminen Palvelevasta puhelimesta tulisi vaikuttamaan Palvelevan puhelimen toimintaan jatkossa – ja sitä kautta keskusteluapua tarvitseviin suomalaisiin.

Viime syksynä 4,8 miljoonan euron säästötarve johti siihen, että Helsingin seurakuntayhtymässä jouduttiin tekemään monia ikäviä ja kipeitä päätöksiä. Se pakotti meidät myös luopumaan joistain tärkeistä ja arvokkaista toiminnoistamme.

Olemme tehneet Palvelevan puhelimen kanssa vuosikymmenien ajan uraauurtavaa työtä. Se työ on tuottanut tulosta: moni toimija auttaa nykyään puhelimen kautta.

On äärimmäisen tärkeää, että kaikki keskusteluapua tarvitsevat saavat sitä jatkossakin. Meillä Helsingin seurakunnissa on diakoniatyöntekijöitä ja pappeja, joiden kanssa pääsee keskustelemaan niin puhelimitse kuin kasvotustenkin. Yhteystiedot löytyvät seurakuntien nettisivuilta.

Lisäksi perheneuvojamme auttavat erilaisissa elämäntilanteeseen tai ihmissuhteisiin liittyvissä asioissa. Nuorille 16–29-vuotiaille tarjoamme luottamuksellista ja maksutonta Walk in -terapiaa, johon voi saapua ilman ajanvarausta. Palvelussa työskentelevät terapeutit ovat koulutettuja psykoterapeutteja tai ratkaisukeskeisiä lyhytterapeutteja. Näiden lisäksi tarjoamme jatkuvaa tukea keskusteluavun muodossa myös sairaaloissa, oppilaitoksissa ja vankiloissa.

Palvelevan puhelimen toiminta ja palvelut jatkuvat valtakunnallisesti Kirkkohallituksen koordinoimina. Jatkossakin moni helsinkiläinen vapaaehtoinen tekee korvaamattoman arvokasta työtä Palvelevan puhelimen parissa auttamalla niin monia.

Stefan Forsén

Helsingin seurakuntien yhteisen seurakuntatyön johtaja

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide