Iloa tuottava huumori edellyttää psykologista turvallisuutta

Sosiaaliset taidot ja herkkyys havainnoida, aistia muiden reaktioita ja ottaa niitä huomioon helpottavat onnistumista huumorin taitolajissa.

Työntekijöillä on mahdollisuus yhdessäoloon esimerkiksi kahvitauolla.

Jonna Hovi-Horkan oli kolumnissaan (HS 20.4.) huolissaan huumorin katoamisesta niin työssä kuin vapaa-ajan riennoissakin. Läppä ei lennä ja vitsejä vältellään, koska pelätään jonkun loukkaantuvan tai oman aseman vaarantuvan.

Huumori on taitolaji ja työpaikoilla siinä onnistuminen vaatii riittävästi psykologista turvallisuutta, syrjimättömyyttä ja vahvaa yhdenvertaisuuden tunteen kokemusta. Psykologisesti turvallisessa yhteisössä uskalletaan ottaa sosiaalisia riskejä. Kukin voi olla aidommin oma itsensä eikä turhaa energiaa kulu korostuneeseen työroolissa pysymiseen ja virheiden ja mokien pelkoon.

Psykologisen turvallisuuden rakentamisessa tarvitaan johtamista, joka tukee ja aidosti osallistaa. Työyhteisön jäsenet tuntevat toisensa laajemmin kuin pelkästään työroolissa, luottavat ja tukevat. Tarvitaan myös kohtaamispaikkoja ja mahdollisuuksia kuulluksi tulemiseen ja vapaamuotoiseen yhdessäoloon ja keskusteluun.

Henkilökohtainen haavoittuvuuden esiin tuominen on yksi tapa vahvistaa työyhteisön psykologista turvallisuutta. Tällöin ihminen voin näyttää, että hänellä on heikkouksia tai hän ei tiedä jotain.

Tehokkuutta edellyttävä tietointensiivinen työ kaipaa usein vastapainokseen rentoutta, iloa, huumoriakin. Keskittyminen, tavoitteellisuus, vaativat tehtävät ja luovuus onnistuvat paremmin, kun leikkimielisyys ja nautinnot mahdollistavat välillä eri aivotoimintojen integraation. Kokemuksia on myös mustan huumorin auttavasta voimasta tilanteissa, joissa ollaan toistuvasti kriisien tai vaativien asiakkaiden auttamistilanteiden äärellä.

Psykologisen turvallisuuden lisäksi työyhteisön kulttuuri määrittää hyväksyttävän ja loukkaavan käytöksen rajat. Yksilöiden erilaiset arvot kaipaavat tuekseen keskustelua yhteisistä arvoista. Yhteistyössä laadituilla eettisillä periaatteilla ja ohjeilla voidaan suitsia loukkaavaa huumoria. Oleellista on kuitenkin, että ymmärretään, että mokia sattuu eikä ketään pitäisi niistä tuomita. Anteeksi pitää voida antaa ja pyytää.

Työhyvinvointia tukeva, aitoa iloa tuottava huumori on usein työyhteisön oma ”juttu”, jota ulkopuolisen voi olla vaikea ymmärtää. Se voi pitää sisällään hauskoja sutkautuksia, tilannekomiikkaa, itsensä naurunalaiseksi asettamista, vitsejä ja tarinoita. Sosiaaliset taidot ja herkkyys havainnoida, aistia muiden reaktioita ja ottaa niitä huomioon helpottavat onnistumista huumorin taitolajissa.

Päivi Rauramo

johtava asiantuntija

Työturvallisuuskeskus

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide