Viikon puheenaiheet

1) Vanhat tutut

Yhdysvalloissa ensi vuoden presidentinvaaleista uhkaa tulla vuoden 2020 vaalien toisinto. Tiistaina nykyinen presidentti Joe Biden ilmoitti hakevansa toista kautta vuoden 2024 vaaleissa. Donald Trumpin ilmoitus kuultiin jo marraskuussa. Vanhat vihamiehet voivat päätyä taas kaksinkamppailuun. Valtaosalle kansasta se olisi pettymys, sillä kumpikaan ei ole ollut valtakunnallisissa kyselyissä erityisen suosittu.

2) Tappara

Sen jälkeen kun hulppea Nokia-areena avattiin Tampereella joulukuussa 2021, kotijoukkue Tappara on voittanut kaksi jääkiekon Suomen mestaruutta peräkkäin. Mestaruuskannu nostettiin taas kotiyleisön edessä torstaina, kun Pelicans kaatui jännittävien vaiheiden jälkeen jatkoerässä. Tampereesta ja Tapparasta on tullut Suomi-kiekon edelläkävijöitä, joita muut seuraavat.

3) Nato-jumi

Merkittävin syy Ruotsin Nato-jumiin Turkin kanssa on kurdijärjestö PKK, joka kerää Ruotsissa rahaa Turkin hallituksen vastaiseen toimintaansa. Syitä Turkin arvosteluun avasi Ruotsin ulkoministeri Tobias Billström mediassa tällä viikolla. Uusi terroristijärjestöön kuulumisen kriminalisoiva laki tulee voimaan kesällä. Ruotsi toivoo, että Turkki näyttää jäsenyydelle vihreää valoa sen jälkeen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide