Asukkaat eivät kestä sitä tahtia, jolla Helsinkiä kehitetään

Asuinalueellani Hakaniemessä on kuunneltu rytinää, nielty rakennuspölyä ja väistelty puomeja jo vuosia, kirjoittaa HS:n lukija.

Mannerheimintien peruskorjaus alkoi 6. maaliskuuta, ja sen pitäisi valmistua vuoden 2025 loppuun mennessä.

Helsingin virkamiehet kirjoittivat (HS Mielipide 28.4.), että ydinkeskustan on luotava nahkansa. Ovatko Helsingin päättäjät törmänneet sanaan ”asukasviihtyvyys”, tai jos ovat, onko se päässyt pahan kerran unohtumaan?

Asuinalueellani Hakaniemessä on kuunneltu rytinää, nielty rakennuspölyä ja väistelty puomeja jo vuosia. Onko kukaan Helsingin päättäjistä tullut ajatelleeksi, että katujen repimistä voisi vaiheistaa niin, että ne rasittaisivat vuoroittain eri kaupunginosia?

Tänä kesänä Helsingin keskustassa rytisee laajasti. Työmaat seisovat, kun odotellaan milloin tarvikkeita ja milloin työntekijöitä, jotka ovat vielä toisaalla kiinni tekemässä tarvittavaa työvaihetta. Rakennustyömaa ei ole viihtyisä paikka asukkaille eikä turisteille.

Päättäjät, antakaa armoa nahanluonnissanne meille asukkaille. Selkänahkamme ei oikein kestä sitä tahtia, jolla Helsinkiä kehitetään.

Meillä kaupungin asukkailla on haaveissa kesä, jolloin tämän kauniin kaupungin rannat saisivat olla rauhassa ja jonka puiden humistessa ja kukkien kukkiessa voisi istahtaa penkille lepäämään. Kesä, jolloin jalkakäytäviä voisivat kulkea nekin, jotka liikkuvat rollaattoreilla, pyörätuoleilla tai lastenvaunujen kanssa. Se jos mikä lisäisi asukasviihtyvyyttä ja koko keskustan viihtyvyyttä huimasti.

Raija-Sinikka Rantala

Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide