Helsingin ydinkeskusta ei ole kuolemassa

Ydinkeskustan luonne tiivistyvässä kaupungissa muuttuu.

Ihmiset nauttivat aurinkoisesta kevätpäivästä Helsingissä 22. huhtikuuta 2023.

Keskustelu Helsingin ydinkeskustasta käy kiivaana, ja syyllisiä haetaan niin autoilun rajoittamisesta kuin ostoskeskuksistakin. Molemmat ovat vääriä oletuksia.

Ydinkeskusta ei ole kuolemassa, mutta sen luonne tiivistyvässä kaupungissa muuttuu. Keskusta menettää rooliaan perinteisenä ostospaikkana, mutta se kasvattaa merkitystään viihtyisänä kohtauspaikkana.

Kun kaupunki kasvaa, Helsinkiin muodostuu pienempiä kaupallisia keskustoja, jotka täyttävät ihmisten ostotarpeet. Ei muidenkaan eurooppalaisten pääkaupunkien osalta voida määritellä vain yhtä keskustaa.

Helsingin ydinkeskustassa on jatkettava toimia, joilla luodaan edellytyksiä viihtyisään ja käveltävään kaupunkitilaan sekä kulttuurin ja palveluelinkeinojen kukoistukseen. Niin tehdään muissakin suurkaupungeissa.

Olli-Pekka Koljonen

Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide