Asukaspysäköinti on turvattava Helsingissä

Olemme taloyhtiössä huolissamme asukaspysäköintiin tarkoitettujen autopaikkojen nopeasta vähenemisestä alueellamme.

Asukaspysäköintiä Hesperiankadulla Etu-Töölössä.

MielipidekirjoituksessaHelsinki viihtyisäksi eurooppalaisin opein” (HS 30.4.) valitettiin siitä, että valtaosan Helsingin katutilasta vievät autokaistat ja pysäköinti. Kirjoituksessa ei kuitenkaan otettu huomioon Helsingin asukkaiden tarvetta asukaspysäköintiin. Myös Helsingissä asuvilla on oltava mahdollisuus omistaa auto, jota tarvitaan liikkumiseen lähinnä kaupungin ulkopuolelle suuntautuviin matkoihin.

Edustan taloyhtiötä, joka sijaitsee Lönnrotinkadun varrella. Olemme taloyhtiössä huolissamme asukaspysäköintiin tarkoitettujen autopaikkojen nopeasta vähenemisestä alueellamme. Lönnrotinkadulta katoaa pian useita autopaikkoja tulevan pyörätien alta. Lisäksi alueella sijaitsevat kiinteät pyöräparkit, kesäisin avattavat terassit ja sähköpotkulautaparkit vievät asukkailta tärkeitä autopaikkoja. Talvella pysäköintipaikkojen vähäisyys on asukkaille vieläkin suurempi ongelma, koska katuja ei ehditä auraamaan.

Ottaen huomioon, että maksamme asukaspysäköinnistä kaupungille, katsomme, että maksua vastaan kaupungin on myös tarjottava riittävä määrä asukaspysäköintipaikkoja. Lisäksi kaupunki on vielä nostamassa asukaspysäköinnin hintaa.

Asukkaille voisi järjestää vain asukaspysäköintiin tarkoitettuja pysäköintipaikkoja esimerkiksi Hietalahden torille, joka on ollut torina jo pitkään vajaakäytössä. Yksi rivi vain asukaspysäköintiin tarkoitettuja paikkoja voisi korvata alueella menetetyt katuvarsipysäköintipaikat.

Kannatamme kaikki vihreitä arvoja, mutta tällä hetkellä kaupungin asukaspysäköintiin oikeutetut asukkaat joutuvat usein ajamaan turhia kierroksia alueellaan etsiessään pysäköintipaikkoja. Tämä ei varmaankaan ole ympäristön kannalta järkevää.

Pekka Salo

Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide