Helsingin päättäjien kannattaisi tehdä opintomatka Tampereelle

Tampereen keskustassa voi elää, asua ja olla kohtuuhintaan.

Tampereen keskustaa syyskuussa 2022.

Suomen pääkaupungin keskustasta kannetaan kovasti huolta – onhan se lähes aavekaupunki virka-ajan ulkopuolella. Ongelmaan on tarjottu monia syitä ja ratkaisuja: autoilun lisäämistä ja vähentämistä, pyöräilyn lisäämistä, vähentämistä ja kieltämistä, erilaisista joukkoliikenneideoista ja muista lennokkaista ajatuksista, kuten palmuista ja papukaijoista, puhumattakaan.

Suurinta ongelmaa ei ole kuitenkaan vielä ratkaistu: ydinkeskustassa ei asu juuri ketään. Helsingin keskustaan pitää lähtemällä lähteä, mitä siellä sitten ikinä haluaakaan tehdä – käydä ostoksilla, elokuvissa tai pöhisemässä urbaanisti. Ja harva jaksaa sinne töiden jälkeen enää lähteä, etenkin kun sinne on vaikea päästä monilta liitosalueilta, kun lähempänä ei ole varaa asua.

Suosittelen Helsingin päättäjille tutustumista Tampereen keskustaan: siellä voi elää, asua ja olla kohtuuhintaan. Aivan keskustassa on asuntoja ja asukkaiden ansiosta muitakin palveluita kuin merkkituotteiden näyteikkunoita. Tampereella on esimerkiksi ihan oikeita kivijalkakauppoja, ravintoloita, kahviloita, ja niin edelleen.

Esko Koskinen

Tampere

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide