Sähköpyörä innosti minut liikkumaan

Sähköpyörän ansiosta koin ensimmäisen kerran vuosikymmeniin liikunnan miellyttäväksi.

Sähköavusteisten pyörien suosio on kasvanut viime vuosina.

Suvi Laukkanen (HS Mielipide 5.5.) moitti sähköpyörien yleistymistä, ja epäili polkemisen olevan noloa. Jo termi sähköpyörä on väärä. Kyse on sähköavusteisesta pyörästä. Se ei liiku metriäkään polkematta.

Olen yli kuusikymppinen, monista tuki- ja liikuntaelinten sairauksista kärsivä huonokuntoinen nainen. Vuosi sitten ostin sähköavusteisen pyörän, ja ensimmäisen kerran vuosikymmeniin koin liikunnan miellyttäväksi, mielekkääksi ja iloiseksi asiaksi. Kuntoni parani kohisten viime kesän aikana, jokaisen pyöräilyn jälkeen oli selkä hiestä märkänä. Ja vaikka avustin teki polkemisen helpommaksi varsinkin ylämäissä, sain sopivasti ponnistella ja hengästyä.

Sähköavusteinen pyörä on varmasti hyvä valinta meille, joiden liikkuminen muuten jäisi vähiin. Eikä se ole huono muillekaan, varsinkin jos vaihtoehtona on auto tai vaikkapa sähköpotkulauta.

Eeva Kaukoranta

Virolahti

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide