Autoilijoiden ainainen syyllistäminen on ikävää

Kyllähän hyväkuntoiset sinkut voivat hoitaa vaikka kaikki asiansa pyöräillen.

Pyöräilijöitä Baanalla kesällä 2021.

Olen seurannut keskustelua Helsingin keskustan elävöittämiseksi. Jotkut kirjoittajat ovat tukevasti jalat ilmassa. Ihastellaan, kuinka Pariisin keskusta elävöityi, kun autoilua rajoitettiin. Siis vertailtiin Helsinkiä ja Pariisia!

Kuinkahan monena päivänä vuodessa Pariisissa sataa räntää tai lunta, tai on liukas keli? Onkohan tällainen ihminen koskaan vienyt kahta tai kolmea lasta aamulla marraskuun räntäsateessa hoitoon polkupyörällä, tai kuskannut viikonloppuruokia viidelle henkilölle ilman autoa? Jokin realismi pitäisi vertailussa olla. Keski-Euroopan kaupunkeja ei voi verrata Helsinkiin, sillä ilmasto on liian erilainen.

Mielipidesivulla (HS 30.4.) kirjoitettiin, miten Helsingin kannattaa ottaa oppia Euroopan menestyvistä pääkaupungeista. Aivan höpöhöpöä asiaa. Kyllähän hyväkuntoiset sinkut voivat hoitaa vaikka kaikki asiansa pyöräillen, mutta se on kyllä erittäin kapea-alainen näkökulma.

Totta kai on hyvä miettiä erilaisia ratkaisuja Helsingin keskustan elävöittämiseksi, mutta tämä autoilijoiden ainainen syyllistäminen on Suomen oloissa aika ikävää, varsinkin kun Suomen valtio saa autoilusta isot verotulot.

Vappu Hyytinen

Jyväskylä

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide