Kesäloma voi olla vähävaraiselle lapsiperheelle raastavaa aikaa

Suomessa noin 12 prosenttia lapsista elää vähävaraisissa perheissä.

Kaikilla perheillä ei ole varaa kustantaa lapsille toimintaa kesäksi.

Eveliina Hostila ja Sari Nikula toivat esille (HS Mielipide 5.5.), että kesä on monelle vähävaraiselle lapsiperheelle raastavaa aikaa. Kun muut lapset kertovat matkoista, huvipuistoista ja leireistä, toiset lapset ovat hiljaa: kaikilla perheillä ei ole varaa kustantaa lapsille toimintaa kesäksi.

Lapsen ääni -kyselyssä 71 prosenttia pienituloisten perheiden lapsista vastasi, ettei lomailuun ole mahdollisuutta, koska perheellä ei ole siihen varaa.

Suomessa noin 12 prosenttia lapsista elää vähävaraisissa perheissä. Heille rentoutumisen sijaan loma voi olla pitkä ja stressaava. Lapset voivat joutua viettämään pitkiäkin aikoja yksin kotona, koska vanhemmat ovat kesän töissä.

Pelastakaa Lasten lomakodissa lapsi voi viettää maksutta lomaviikon saaden uusia elämyksiä ja turvallisten aikuisten seuraa.

Hanna Tulensalo

kehittämispäällikkö, Pelastakaa Lapset ry

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide