HSL:n kausiliput tulevat minulle hyvin kalliiksi

On kohtuutonta joutua maksamaan 70 euroa enemmän julkisen liikenteen kausilipuista vain sen takia, että osoitteeni ei ole pääkaupunkiseudulla.

Lähijuna Pasilan asemalla.

Olen yksi tuhansista opiskelijoista, jotka asuvat syksystä kevääseen opiskelupaikkakunnallaan muualla Suomessa, ja palaavat tai tulevat kesäksi takaisin pääkaupunkiseudulle. Tämä ei ole millään tavalla harvinainen ilmiö.

Jos pidän kirjani muualla kuin pääkaupunkiseudulla, kuukauden ABC-lippu maksaa 169,40 euroa, kun taas pääkaupunkiseudulla asuvalle se maksaa vain 99,40 euroa. Kun vakituinen osoitteeni ei ole pääkaupunkiseudulla, en ole oikeutettu edes 40 prosentin opiskelija-alennukseen.

Miksi opiskelijoita ei oteta tässä tilanteessa huomioon? Minusta on kohtuutonta joutua maksamaan 70 euroa enemmän julkisen liikenteen kausilipuista vain sen takia, että osoitteeni ei ole pääkaupunkiseudulla. Ihmisiä pitäisi kannustaa kulkemaan matkat tavalla, joka on maapallolle kestävä, ja tämä ei todellakaan tue tätä agendaa. Julkisen liikenteen tulisi olla kohtuuhintaista kaikille, myös opiskelijoille.

Ada Palovaara

opiskelija, Vaasa

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide