Esplanadin puistosta on tullut haiseva ruokatori

Käry ja haju sekä soittimista raikuva musiikki ovat pilanneet Esplanadin puiston.

Esplanadin puisto vetää väkeä kauniina päivinä.

Olen kevään aikana viikonloppuisin ihmetellyt ja harmikseni huomannut, että Esplanadin puistosta on tullut käryävä ja meluisa ruokatori. Koko Ruotsalaisen teatterin puoleinen osa puistoa on molemmin puolin täynnä lähinnä aasialaisia ruokakojuja, joissa paistetaan, grillataan ja keitetään ruokaa.

Käry ja haju sekä soittimista raikuva musiikki ovat pilanneet puiston tarkoituksen ja sen kauneuden – mahdollisuuden istahtaa penkille ihailemaan yhtä Helsingin keskustan kauneinta paikkaa ja hengähtää hetki rauhassa nauttimaan kioskilta ostettu jäätelö tai kahvi, lukea kirjaa tai lehteä, tai olla vaan.

Miten voi olla mahdollista, että kaupunki on myöntänyt luvan tällaiseen toimintaan? Olen itsekin ruokaharrastaja ja ihmettelen suuresti ruokien tarjolla oloa pöydillä auringonpaisteessa. Mahtavatko hygieniavaatimukset olla kunnossa? Toivottavasti tämä toiminta saadaan loppumaan pian ja puisto palautetaan entiselleen. Kauppatori ja sen alkuperäinen tarkoitus pilattiin jo. Pitikö Espan puistokin pilata? Nyt ei ole asiaa enää kumpaankaan.

Tarja Koikkalainen

Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide