Laudoilla törttöilyn kulut menevät veronmaksajien piikkiin

Sähköpotkulaudoilla pitäisi olla pakollinen vakuutus, josta korvataan tapaturmista aiheutuvat sairaanhoitokulut.

Sähköpotkulaudoille varattua pysäköintitilaa Helsingissä 20. huhtikuuta.

Marko Vuorinen kirjoitti (HS Mielipide 18.5.) osuvasti sähköpotkulautojen suunnitteluvirheestä ja muista riskeistä. Yksi kohta kirjoituksessa pistää silmään pahasti. Vuorela kirjoitti ihan oikein, että pienet ja kovat renkaat tekevät sähköpotkulaudoista liian vaikeasti hallittavia, mutta jatkaa, että tästä muotoilupäätöksestä toimiala maksaa parhaillaan kovaa hintaa.

Kovaa hintaa ei ainakaan Suomessa maksa toimiala, vaan sen kustantavat veronmaksajat. Sähköpotkulaudoilla pitäisikin olla pakollinen vakuutus, josta korvataan laudoilla törttöilyn aiheuttamat sairaanhoitokulut. Riskit leivottaisiin vakuutuksen hintaan, jolloin yrityksellä olisi kannustin suitsia tapaturmia. Nyt yritysten liiketoiminta perustuu siihen, että he saavat tuotot, mutta haitat maksaa se kuuluisa joku muu.

Veronmaksajat maksavat myös lautojen viemän tilan. Ei bussipysäkkimainoksiakaan kaupunki anna laittaa ilmaiseksi, miksi kadulla lojuvat sähköpotkulaudat olisivat tähän poikkeus?

Vesa Linja-aho

diplomi-insinööri, Espoo

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide