15 on sopivin numero Raide-Jokerille

15 on ollut raitiolinjan numerona ennenkin.

Raide-Jokeria koeajettiin Haagassa tammikuussa 2023.

Henri Miettinen ihmetteli Raide-Jokerille annettua numeroa 15 (HS Mielipide 19.5.). Minusta linjan numero on likipitäen täydellinen: sattumalta 15 on ollut raitiolinjan numerona ennenkin, 1950-luvulla Diakonissalaitokselta Kuusitielle. Nyt tämä Helsingin raitiolinjanumeroista suurin tulee tunnukseksi raitiolinjoista suurimmalle: 15 tulee olemaan nopein ja pisin, sille tulee enemmän vaunuja kuin muille linjoille ja suurimmat matkustajamäärätkin. Mikä olisi tätä sopivampi numero Jokerille?

550 kuulostaisi aivan bussilinjalta. Enkä ymmärrä alkuunkaan tamperelaisten systeemiä, jossa ykkönen on ratikka, kakkonen bussi ja kolmonen taas ratikka. Sekavaa ja hankalasti hahmotettavaa.

Matkustajille nykyinen insinöörimäinen numerointilogiikka harvoin avautuu. Joku vielä muistaa, että Jakomäen bussin numero 77 on postinumeron mukaan, mutta harva tietää, että 300-sarjan bussilinjoista voi päätellä niiden kulkevan Vihdintien käytävässä.

Kunhan rakenteilla olevat raiteet Kalasatamassa ja Laajasalossa saadaan käyttöön, meillä on myös raitiolinjat 11, 12 ja 13. Sitten jännitetään enää, minne pääsee ratikalla 14!

Daniel Federley

tuleva ratikkalinjan 15 käyttäjä, Espoo

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide