Pyrimme parantamaan kouluruokailuun varattavaa aikaa

On tärkeää, että kaikki oppilaat osallistuvat kouluruokailuun ja saavat myönteisen kokemuksen ruokailusta.

Kouluruokailu on keskeinen osa koulupäivää.

Nimimerkki Vanhempi Kalasatamasta otti tärkeän asian esille kirjoituksessaan ”Kouluruokailu ei saa olla kilpajuoksua” (HS Mielipide 18.5.). Kouluruokailu on keskeinen osa koulupäivää – oppilas oppii ymmärtämään ruoan, yhdessäolon ja ruokatauon merkityksen hyvinvointinsa edistäjinä. Perusopetuslaki velvoittaa antamaan opetukseen osallistuville jokaisena työpäivänä tarkoituksenmukaisesti järjestetyn ja ohjatun täysipainoisen maksuttoman aterian.

Kun uusi koulurakennus suunnitellaan, huomioimme suunnittelussa sen, että koulun oppilaat mahtuvat ruokailemaan tilaan suosituksen mukaisesti 30 minuutin ajan. Kouluissa ruokailu ajoitetaan siten, että ruokailuaika ei ole opetukseen nähden aivan liian aikainen tai myöhäinen ja että oppilailla olisi riittävä aika ruokailla. Kun rakennuksessa on sekä koulu että päiväkoti, ruokailun rytmittäminen suunnitellaan yhdessä koulun ja päiväkodin kanssa.

Ruokailun ajoittaminen kaikille sopivaan ajankohtaan voi joissakin tapauksissa olla haasteellista. Pyrimme parantamaan ruokailuun varattavaa aikaa kouluissa. On tärkeää, että kaikki oppilaat osallistuvat kouluruokailuun ja saavat myönteisen kokemuksen ruokailusta. Asianomaisen koulun koulutulokkaiden huoltajille on lähetetty viesti, jossa tarkennetaan koulutulokasaamun infotilaisuudessa ruokailusta käytyä keskustelua.

Outi Salo

perusopetusjohtaja

Helsingin kaupunki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide