Lapseni häädettiin bussista kesken matkan

Saako lapsi kulkea jääkiekkoharrastukseen julkisilla kulkuvälineillä?

Jääkiekkoharrastuksessa tarvitaan monenlaisia varusteita.

Poikani oli matkaamassa jääkiekkoharjoituksiin kookkaan varustelaukun kanssa. Harjoitusten ajankohdan ja autottomuutemme vuoksi lapsi kulkee usein harjoituksiin itsenäisesti.

Poikani oli asettunut laukkunsa kanssa bussin keskivälikköön, sillä kiekkolaukku on kookas ja painava eikä sitä pysty viemään istuinpaikoille.

Seuraavalta pysäkiltä bussiin oli pyrkinyt neljät lastenvaunut, joista kolmet vaunut olivat mahtuneet keskivälikköön poikani laukun viereen mutta neljännet eivät enää.

Neljänsiä rattaita kuljettanut nainen oli vaatinut itselleen tilaa ja käskenyt poikaani poistumaan. Aluksi poikani oli vastannut, että naisen tulisi itse odottaa seuraavaa vuoroa. Nainen oli sinnikkäästi vaatinut paikkaa bussista, joten poikani oli lopulta jäänyt pois bussista hämmennyksen vallassa.

Minua kummastuttaa, kuinka muut samalta pysäkiltä lastenrattaiden kanssa bussiin nousseet vanhemmat eivät olleet puuttuneet yksin matkustavan lapsen häätämiseen bussista kesken matkan. Bussinkuljettaja ei mahdollisesti huomannut tapahtumaa eikä ehkä siksi pystynyt puuttumaan tilanteeseen – näin ainakin haluan uskoa.

Tapahtuneesta jäi joka tapauksessa hämmentynyt ja pettynyt olo.

Toivon, että pojallani oli tässä tapauksessa huonoa tuuria ja että hän ja muutkin yksin matkustavat lapset kohtaavat jatkossa rohkeita aikuisia, jotka uskaltavat asettua puolustamaan lapsen oikeutta matkustaa rauhassa julkisilla kulkuvälineillä. Olettaen, että bussissa saa matkustaa jääkiekkolaukun kanssa?

Julkisen liikenteen puolesta

Julkaisemme kirjoituksen

poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide