Nuorilla on oikeus tulevaisuuteen

Jos leikkauksia ja säästöjä perustellaan tulevien sukupolvien ahdingon vähentämisellä, kannattaisiko keskittyä kaikista olennaisimpaan?

Espanjan Sevillassa katujen ylle on levitetty auringolta suojaavia markiisikankaita. Tänä keväänä kaupungissa on kärsitty ennätyksellisen aikaisin iskeneestä helleaallosta.

Valtionvelka on ollut pysyvä puheenaihe vaalikevään ja viime vuosien aikana. Olen osin huvittuneena, osin epätoivoisena seurannut, kuinka puolueet esittävät kilpaa säästöehdotuksia. Huoli tulevaisuudesta liittyy politiikassa nimenomaan valtiontalouteen. Nuorena, 22-vuotiaana, on kuitenkin sanottava, että omat – sekä lähipiiriini kuuluvien nuorten – tulevaisuuden uhkakuvat eivät liity valtionvelkaan vaan ilmaston lämpenemiseen.

Jos leikkauksia ja säästöjä perustellaan tulevien sukupolvien ahdingon vähentämisellä, kannattaisiko keskittyä kaikista olennaisimpaan?

Olen monen ikäiseni kanssa yksimielisesti todennut, että emme halua tuoda lapsia maailmaan, jonka tuho kuitenkin on varma. Lausahdukset synnytystalkoista ja syntyvyyden kasvattamisesta tuntuvat absurdeilta, kun tulevilta sukupolvilta yhtenään riistetään kaikista oleellisin – kaunis, monimuotoinen luonto sekä maapallo, joka tarjoaa meille elämän.

Elna Kanerva

yhteiskuntatieteiden opiskelija, Turku

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide