Kännykät tuhoavat lasten keskittymiskyvyn

Valtakunnallinen kännykkäkielto vapauttaisi opettajat pahimmasta häiriötekijästä.

Kännyköiden käyttöä peruskoulussa halutaan rajoittaa.

Helsingin Sanomat julkaisi 21.5. kuusisivuisen artikkelin siitä, miten koulu korjataan. Ensimmäisenä viestinä tehdystä opettajien ja rehtoreiden kyselytutkimuksesta oli se, että kännykät tuhoavat lasten keskittymiskyvyn.

Vaikka kouluilla on jo nyt mahdollisuuksia kieltää kännyköitä tarpeen mukaan, pitääkö jokaisen koulun, jokaisen opettajan, jokaisella tunnilla harrastaa tätä jatkuvaa kieltämistä? Miten paljon aikaa tähän menee, ja miten paljon tämä kieltokaruselli keskeyttää koko luokan keskittymistä?

Puheena oleva valtakunnallinen kännykkäkielto vapauttaisi opettajat pahimmasta häiriötekijästä. Opettajat voisivat keskittyä varsinaiseen työhönsä ja lapset oppisivat keskittymään oppimiseen edes koulupäivän aikana. Joten säädettäköön laki, joka mahdollistaa koulun korjaamisen.

Ritva Sorvali

Kouvola

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide