Pride-yhteisön on pyörrettävä päätöksensä

On hyvin lyhytnäköistä sulkea kokonaisia ryhmiä pois Pridesta vain joidenkin sen jäsenten toiminnan johdosta, kirjoittaa lukija mielipiteessään.

Kokoomuksen kannattajia Helsinki Pride -marssilla kesäkuussa 2018.

| Päivitetty

Vanhana Seta-aktivistina ja Helsinki Pride-yhteisön jäsenenä olen erittäin pahoillani yhteisön päätöksestä hylätä kokoomus yhteistyökumppanina tänä vuonna. En ole koskaan ollut kokoomuksen kannattaja, mutta minulla on monta ystävää, jotka ovat ja tiedän, että päätös loukkaa heitä.

On hyvin lyhytnäköistä sulkea kokonaisia ryhmiä pois Pridesta vain joidenkin sen jäsenten toiminnan johdosta. Se johtaa väistämättä siihen, että muutkin ryhmän jäsenet kääntyvät meitä vastaan.

Jokaisessa puolueessa ja ryhmässä on sellaisia jäseniä, jotka vastustavat LHBTQ-ihmisten yhdenvertaisuutta. Jos näille ihmisille annetaan mahdollisuus vaikuttaa siihen, että koko ryhmä leimataan ja jätetään Priden ulkopuolelle, he aivan varmasti käyttävät sitä hyväkseen.

Miettikäämme vaikkapa evankelisluterilaista kirkkoa. Piispoissa on edelleen kovia LHBTQ-ihmisoikeuksien vastustajia, mutta minusta on ollut todella hienoa, että kirkko osallistuu Prideen. Toivon, että Pride-yhteisö tulee järkiinsä ja pyörtää päätöksensä kokoomuksen poissulkemisesta yhteistyökumppanina.

Ulf Månsson

varatuomari, Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Oikaisu 25.5. kello 17.56: Korjattu lukijan mielipidettä. Aiemmin se antoi ymmärtää, että kokoomuslaiset eivät saisi osallistua Pride-kulkueeseen. Helsinki Pride ei tee tänä vuonna yhteistyötä kokoomuspuolueen kanssa, mutta yksittäiset ihmiset saavat osallistua kulkueeseen ja Priden tapahtumiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide