Taksimatkani ovat sujuneet hyvin

Tällä hetkellä saatan käyttää taksia jopa neljä kertaa päivässä.

Takseja Elielinaukion taksitolpalla.

Leena Paananen kirjoitti (HS 23.5.), että ”taksi voisi olla monilla lyhyillä matkoilla kätevä, mutta taksimarkkinan sekavuus saa monen vierastamaan sen käyttöä”.

Tästä voimme kiittää muun muassa taannoista liikenneministeriämme.

Koska asumme hankalassa osoitteessa Kruununhaassa, olen käyttänyt vain kahta tuttua taksiyhtiötä. Tilaan taksin puhelimella keskuksesta, joka välittää auton lähes ilman odotusaikaa. Varaan taksin aina nimelläni, pyydän sellaisen auton kuin haluan ja kerron miten vaikeaan osoitteeseeni ajetaan. Pyydän aina kuitin ja säilytän sen.

Minulla on tavallinen kännykkä, jolla en pysty enkä halua tilata taksia netistä, Tämä tietenkin maksaa jonkin verran, mutta on hyvin joustavaa. Tällä hetkellä saatan käyttää taksia jopa neljä kertaa päivässä. Käyn Meilahden sairaaloissa, Viiskulman terveyskeskuksessa, fysioterapeutilla ja kuntosaliryhmässä Ruskeasuolla ja niin edelleen. Matkat ovat pääosin niin lyhyitä, ettei niistä kaikista saa Kela-korvausta.

Olen asunut Helsingissä koko ikäni. Ajokortin saatuani vuonna 1969 ajoin vain viisi päivää, sitten luovuin autosta ja annoin kortin mennä vanhaksi. Perheemme kulki vuosikymmenet Helsingistä Lohjalle linja-autolla ja sieltä taksilla mökille. Koronapandemian alettua ja liikuntakykyni heikennettyä siirryimme käyttämään lohjalaisen yrittäjän tilataksia mennen tullen.

Jussi Raittinen

muusikko, eläkkeellä, Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide