Muistot    |   Muistot

Raimo Paakkunainen

Kouluneuvos Raimo Paakkunainen kuoli 8. tammikuuta 2007 syntymäkaupungissaan Helsingissä. Hän oli 74-vuotias, syntynyt 25. syyskuuta 1932. Raimo Paakkunainen oli Mäkelänrinteen aikuislukion rehtori koulun perustamisvuodesta 1966 eläkeikäänsä asti. Sitä ennen hän toimi Mäkelänrinteen yhteiskoulun historian, yhteiskuntaopin ja taloustiedon lehtorina.

Tilaajille
Kouluneuvos Raimo Paakkunainen s. 25.09.1932 k. 08.01.2007

Kouluneuvos Raimo Paakkunainen kuoli 8. tammikuuta 2007 syntymäkaupungissaan Helsingissä. Hän oli 74-vuotias, syntynyt 25. syyskuuta 1932.

Raimo Paakkunainen oli Mäkelänrinteen aikuislukion rehtori koulun perustamisvuodesta 1966 eläkeikäänsä asti. Sitä ennen hän toimi Mäkelänrinteen yhteiskoulun historian, yhteiskuntaopin ja taloustiedon lehtorina.

Raimo Paakkunainen vaikutti merkittävästi luokattoman iltakoulun syntyyn 1970-luvulla. Hän toimi aktiivisesti yleissivistävän koulutuksen ja tasa-arvoisten kouluttautumismahdollisuuksien parantamiseksi, esimerkiksi vankilaopetuksen kehittämisessä.

Paakkunainen oli mukana useissa opetusministeriön ja kouluhallituksen työryhmissä ja iltakouluja edustavissa järjestöissä. Lisäksi hän toimi pitkään Iltakoulujen rehtorien yhdistyksen puheenjohtajana. Hän osallistui myös iltakoulujen historiikin kirjoittamiseen.

Raimo Paakkunainen saavutti kouluyhteisön jäsenten kunnioituksen selkeällä johtamistavallaan. Olemukseltaan hän oli vanhan ajan patruuna sanan parhaassa merkityksessä.

Sukututkimus oli Paakkunaiselle rakas harrastus.

 

Erkki Salakka
Kirjoittaja on Raimo Paakkunaisen työtoveri.