Muistot    |   Muistot

Mika Vuorela

Mielenterveyden keskusliiton koulutusjohtaja, valtiotieteen maisteri Mika Vuorela kuoli sairauskohtaukseen kotonaan Helsingissä 1. marraskuuta 2010. Hän oli 43-vuotias, syntynyt 4. joulukuuta 1966 Turussa. Vuorela ehti tehdä paljon mielenterveyskuntoutujien hyväksi.

Tilaajille
Koulutusjohtaja Mika Vuorela s. 04.12.1966 k. 01.11.2010

Mielenterveyden keskusliiton koulutusjohtaja, valtiotieteen maisteri Mika Vuorela kuoli sairauskohtaukseen kotonaan Helsingissä 1. marraskuuta 2010. Hän oli 43-vuotias, syntynyt 4. joulukuuta 1966 Turussa.

Vuorela ehti tehdä paljon mielenterveyskuntoutujien hyväksi. Ura alkoi toiminnanohjaajana Turun mielenterveysyhdistys ITU ry:ssä. Sieltä hän siirtyi Naantali-Raision Klubitalon johtajaksi ja 1997 Mielenterveyden keskusliiton palvelukseen työllisyyspäälliköksi ja myöhemmin koulutusjohtajaksi.

Mielenterveyskuntoutujien hyvän arjen edistäminen oli Vuorelalle tärkeää. Hän vaikutti merkittävästi asuntopalvelusäätiö ASPA:ssa, työllistämistä edistävässä VATES-säätiössä sekä Kuntoutussäätiön kehittämishankkeissa.

Vuorela kehitti uusia työtapoja ja toimi myös yhteiskunnallisesti, viime aikoina muun muassa sosiaali- ja terveysministeriön eri hankkeissa. Hän teki 2008 työministeriölle selvityksen Työtä haluaville uusia mahdollisuuksia työhön, jossa on realistisia ehdotuksia työlainsäädännön uudistamiseksi.

Vuorelan valtava tietomäärä oli kaikkien käytössä. Esimiehenä hän oli kannustava ja alaisiinsa luottava. Työnsä hän teki iloinen pilke silmissään. Hän onnistuikin usein laukaisemaan hyvällä huumorillaan monia kiperiä järjestöllisiä pattitilanteita.

Hyvää vastapainoa työlle oli yhteinen aika perheen kanssa mökillä tai veneellä merellä.

Pekka Sauri
Kirjoittajat ovat Mika Vuorelan työtovereita.