Muistot    |   Muistot

Reino Vihervaara

Pitkän uran Posti- ja lennätinlaitoksessa, sittemmin Telelaitoksessa, tehnyt kamarineuvos Reino Vihervaara kuoli kotonaan Helsingissä 24. kesäkuuta 2010. Hän oli 85-vuotias, syntynyt 7. marraskuuta 1924 Helsingissä. Vihervaara osallistui 1943–44 sotatoimiin Itä-Karjalan rintamalla ja sodan lopulla Pohjois-Suomen vapautustaisteluihin.

Tilaajille
Kamarineuvos Reino Vihervaara s. 07.11.1924 k. 24.06.2010

Pitkän uran Posti- ja lennätinlaitoksessa, sittemmin Telelaitoksessa, tehnyt kamarineuvos Reino Vihervaara kuoli kotonaan Helsingissä 24. kesäkuuta 2010. Hän oli 85-vuotias, syntynyt 7. marraskuuta 1924 Helsingissä.

Vihervaara osallistui 1943–44 sotatoimiin Itä-Karjalan rintamalla ja sodan lopulla Pohjois-Suomen vapautustaisteluihin.

Palveltuaan aluksi Helsingin lennätinkonttorissa Vihervaara siirtyi Posti- ja lennätinhallituksen lennätinliikenneosastolle liikennetarkastajaksi.

Helsingin lennätin- ja puhelinpiirissä hän toimi konttoripäällikkönä 1963–67 ja sen jälkeen Helsingin puhelinkonttorin konttorinhoitajana vuoteen 1978. Hän jatkoi palvelupäällikkönä Helsingin telepiirin piirikonttorissa eläkkeelle siirtymiseensä asti, vuoteen 1986.

Vuoden 1952 Helsingin olympiakisojen aikana Vihervaara toimi Posti- ja lennätinlaitoksen yhdysmiehenä ulkomaille suuntautuvia radiointeja koskevissa asioissa.

Vihervaara oli innokkaasti mukana järjestötoiminnassa. Lennätinvirkamiesliitossa hän oli aluksi sihteerinä ja myöhemmin puheenjohtajana sekä Virkamiesliiton hallituksen jäsenenä 1957 alkaen. Järjestötoiminta-ansioistaan hänelle myönnettiin Teleliiton, Postiliiton ja Virkamiesliiton kultaiset ansiomerkit. Kamarineuvoksen arvonimen hän sai 1986.

Eläkkeellä Vihervaara toimi Kanta-Helsingin Sotaveteraaneissa aktiivisesti, yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana vuodesta 1994 kuolemaansa asti. Helsingin Seudun Sotaveteraanipiirin hallitukseen hän kuului lähes parikymmentä vuotta.

Kuntoaan Vihervaara hoiti ulkoilemalla ahkerasti. Työskentely omalla mökillä Lohjanjärvellä oli hänen henkireikänsä. Luonto ja erityisesti meri olivat hänelle voiman lähteitä.

Työtoverit ja ystävät muistavat Vihervaaran ystävällisenä ja sovittelevana vanhanajan herrasmiehenä. Veteraanitoverit tuntevat menettäneensä hänessä lämpimän persoonallisuuden, jolle nimenomaan veteraanityö oli kaikki kaikessa.

Pehr-Erik Bächström