Muistot    |   Muistot

Tarja Jormalainen

Teologian tohtori, lehtori Tarja Jormalainen kuoli 14. toukokuuta 2010 Helsingissä. Hän oli 53-vuotias, syntynyt Anttolassa 16. helmikuuta 1957. Ylioppilaaksi Jormalainen kirjoitti Mikkelin yhteiskoulusta 1976. Valmistuttuaan musiikinopettajaksi Sibelius-Akatemiasta hän opetti peruskoulussa ja lukiossa Helsingissä.

Tilaajille
Opettajankouluttaja Tarja Jormalainen s. 16.02.1957 k. 14.05.2010

Teologian tohtori, lehtori Tarja Jormalainen kuoli 14. toukokuuta 2010 Helsingissä. Hän oli 53-vuotias, syntynyt Anttolassa 16. helmikuuta 1957.

Ylioppilaaksi Jormalainen kirjoitti Mikkelin yhteiskoulusta 1976. Valmistuttuaan musiikinopettajaksi Sibelius-Akatemiasta hän opetti peruskoulussa ja lukiossa Helsingissä.

Sitten hän opiskeli Kodály-pedagogiikkaa Unkarissa Kodály-instituutissa. Hän suoritti siellä diplomin ja opiskeli myös unkarin kieltä 1985–87.

Suomeen palattuaan hän työskenteli Keski-Suomen konservatoriossa säveltapailun opettajana ja teki Kodály-pedagogiikasta pro gradu -tutkielman Jyväskylän yliopistoon.

Jormalainen toimi opettajankouluttajana yli 20 vuotta. Hän aloitti 1989 Helsingin lastentarhanopettajaopiston musiikinlehtorina ja siirtyi 1995 Helsingin yliopiston opettajankoulutuslaitokseen.

Työtehtävät laajenivat luokan- ja aineenopettajankoulutuksen musiikin didaktiikkaan. Jormalainen oli innostunut uusien musiikin opetusmenetelmien kehittämisestä.

Myös monikulttuurisuuteen liittyvät opetusteemat kiinnostivat Jormalaista. Opettajana hän oli innostava ja kannustava.

Jormalainen perehtyi ortodoksiseen kirkkomusiikkiin ja väitteli teologian tohtoriksi Joensuun yliopistosta 2006 aiheenaan Einojuhani Rautavaaran Vigilia. Tutkimus oli pioneerityö.

Jormalainen harrasti kuorolaulua ja luonnossa liikkumista. Hän kuului kansantanssiryhmä Piroskaan ja oli perehtynyt unkarilaisiin kansantansseihin.

Jormalaisen isän juuret olivat Salmin Mantsinsaaresta luovutetussa Karjalassa ja hän ehti käydä siellä muutaman kerran.

Perheen lisäksi ortodoksinen seurakuntayhteisö oli hänelle tärkeä. Lintulan luostariyhteisö oli Jormalaiselle merkittävä toimintapaikka.

 

 

Inkeri Ruokonen