Muistot

Seppo Aalto

Myyntipäällikkö Seppo Aalto kuoli 8. tammikuuta 2014 Jyväskylässä. Hän oli syntynyt 29. tammikuuta 1960 Varkaudessa.

Tilaajille
Myyntipäällikkö Seppo Aalto s. 29.01.1960 k. 08.01.2014

Myyntipäällikkö Seppo Aalto kuoli 8. tammikuuta 2014 Jyväskylässä. Saimme samana päivänä myyntikokoukseemme tiedon, että sairaus oli lopulta vienyt hänestä voiton ja tiimimme pitkäaikaisin jäsen oli nukkunut pois. Hän oli syntynyt 29. tammikuuta 1960 Varkaudessa.

Seppo Aalto aloitti työskentelyn myyntitehtävissä Jyväsdatassa vuonna 1985. Hän muutti silloin Päivi vaimonsa kanssa Varkaudesta Jyväskylään. Jyväskylästä tuli perheen pysyvä kotipaikka ja perheeseen syntyi kaksi poikaa, Eetu ja Roope.

Aalto ehti työskennellä yrityksessämme yli 28 vuotta. Viimeisten kahden vuoden aikana, sairauden jo edetessä, hän työskenteli yhä innokkaasti kuntonsa salliessa.

Atk-järjestelmät rakennusalalla eivät 80-luvulla olleet itsestään selvyyksiä kuten nyt. Nuorena myyntimiehenä Aalto sai joskus tehdä kovasti töitä vakuuttaakseen asiakkaat atk-järjestelmien tarpeellisuudesta.

Seppo Aallolla oli luontainen taito herättää luottamusta asiakkaissa ja hän myös piti varmasti sen minkä lupasi. Tällaiset ominaisuudet yhdessä avoimen ja positiivisen luonteen kanssa takasivat, että tämä erittäin tuloshakuinen nuori myyntimies pääsi alusta lähtien hyviin myyntituloksiin. Aallosta tuli usein asiakkaille pitkäaikainen luottohenkilö, jonka puoleen he kääntyivät ensiksi. Aallolle kehittyi vuosien mittainen ystävyyssuhde monien asiakkaiden kanssa.

Työyhteisössämme Seppo Aalto oli positiivisen hengen ylläpitäjä. Hänellä riitti kannustusta työtovereilleen. Aallolla oli aina aikaa kuunnella ja huolehtia työkavereidensa pienistä tai isoista ongelmista ja yrittää löytää niihin ratkaisuja.

Seppo Aalto toimi pitkään yrityksen johtoryhmässä ja oli vaikuttamassa moniin merkittäviin strategisiin päätöksiin ja toimenpiteisiin vuosien varrella. Hän oli sitoutunut pitkäjänteiseen yhtiön kehittämiseen, jotta se olisi turvallinen ja hyvä paikka tehdä töitä. Tulemme kaipaamaan Sepon positiivista otetta asioihin ja vilpitöntä halua viedä niitä eteenpäin.

Aallolle perhe oli hyvin tärkeä ja hän teki kaikkensa sen eteen. Hän oli ylpeä poikiensa onnistumisista niin urheilun saralla kuin muutenkin elämässä. Seppo Aalto oli yksi niistä aktiivisista vanhemmista, jotka ovat olleet luotsaamassa Happeen junioreita salibandyn Suomen mestaruuksiin.

Omat vanhemmat olivat Seppo Aallolle erittäin tärkeitä. Hänellä oli laaja ystäväpiiri ja hänet tunnettiin mm. hauskana isäntänä, joka ilahdutti usein vieraitaan hyvällä itse valmistamallaan ruualla. Varsinkin kalastaminen ja kalaruokien valmistus olivat hänelle mieluisia.

Luonto oli Aallolle tärkeä ja hän viihtyi hyvin mm. oman talonsa pihapiirin askareissa ja sienimetsällä.

Aalto täytti 54 vuotta tammikuussa. Hänellä olisi ollut vielä paljon annettavaa niin työssä kuin yksityiselämässään.

Tuula Pitkänen
Kirjoittaja on Aallon pitkäaikainen työtoveri ja EVRY Jydacomin toimitusjohtaja.