Erkki Tyni

Erkki Sakari Tyni menehtyi ankaran tautikohtauksen seurauksena OYS:ssa 26. maaliskuuta 2015. Hän oli syntynyt 8. heinäkuuta 1944. Tynin viisilapsisen perheen evakkotaival Viipurin mlk:n Rasalahdesta päätyi Nurmijärven Nukariin. Täältä periytyi Erkki Tynin kiinnostus luontoon. Tyni pääsi ylioppilaaksi Nurmijärven Yhteiskoulusta 1963, jatkoi opintojaan TKK:ssa, valmistui diplomi-insinööriksi 1968 ja aloitti työuransa Oy Wärtsilä AB Helsingin telakalla.

26.4.2015 2:00

Diplomi-insinööri Erkki Tyni s. 08.07.1944 k. 26.03.2015

Erkki Sakari Tyni menehtyi ankaran tautikohtauksen seurauksena OYS:ssa 26. maaliskuuta 2015. Hän oli syntynyt 8. heinäkuuta 1944.

Tynin viisilapsisen perheen evakkotaival Viipurin mlk:n Rasalahdesta päätyi Nurmijärven Nukariin. Täältä periytyi Erkki Tynin kiinnostus luontoon. Tyni pääsi ylioppilaaksi Nurmijärven Yhteiskoulusta 1963, jatkoi opintojaan TKK:ssa, valmistui diplomi-insinööriksi 1968 ja aloitti työuransa Oy Wärtsilä AB Helsingin telakalla. Elämäntyönsä (1969 - 2003)  Erkki Tyni teki RR Oy:n palveluksessa suunnittelu- ja kehitystehtävissä. Tynin tehtävät ja toimipaikat kulkivat rinnan RR Oy:n muutosten kanssa:  Raahe, Helsinki, Oulu, paluu Raaheen ja eläkkeelle 2004.  Erkki Tynin rakkain harrastus nuoruusvuosista lähtien oli valokuvaus, joka jalostui kuvauksesta kuvien kehittämiseksi ja käsittelemiseksi. Tynin kiinnostus jazziin ja klassiseen musiikkiin jatkui koko elämänajan. Radion lyhytaallot olivat avanneet aikoinaan lukiolaispojalle mahdollisuuden kuunnella muksiikkia. Eläkevuosinaan Tyni kiinnostui juuristaan ja sukututkimuksesta. Hän selvitti sukunsa vaiheita aina 1600-luvulle saakka. Tyni oli Raahen ja Ympäristön Karjalaiset ry:n sekä Raahe seuran jäsen. Hänen näkemys oli, että kotiseudulleen juurtui myös srk:n kautta. Hän toimi Raahen srk:n pienryhmissä.  Nämä ajatukset kantoivat, useasti muuttaneena Erkki Tyni viihtyi Raahessa. Tynin lukumieltymykset olivat laajat,  paikallis- ja kotiseutuhistoriasta kaunokirjallisiin klassikoihin. Yöpöydälle jäivät kesken Viipurin läänin historia ja Waltarin Ihmiskunnan viholliset Erkki Tynin äkillisen poismenon hämmennystä selkeyttää vain aika, hänen elämänfilosofiansa ja ottamansa ja tallentamansa valokuvat muistona jälkipolville. Erkki Tyniä jäivät kaipaamaan puoliso, poika, tyttären ja sisarusten perheet sekä lukematon joukko ystäviä. Maria-Liisa AlamäkiKirjoittaja on Erkki Tynin puolison serkku ja Tynin perheen ystävä.

Uusimmat muistokirjoitukset