Muistot    |   Kuolleet

Mika Kalliomaa

Helsingin Savate Clubin pitkäaikainen ohjaaja, ylioppilas Mika Kalliomaa kuoli 22. toukokuuta 2016 Helsingin Terhokodissa 43-vuotiaana vaikeaan sairauteen. Hän oli syntynyt Vantaalla 16. lokakuuta 1972.

Savaten opettaja Mika Kalliomaa s. 16.10.1972 k. 22.05.2016

Helsingin Savate Clubin pitkäaikainen ohjaaja, ylioppilas Mika Kalliomaa kuoli 22. toukokuuta 2016 Helsingin Terhokodissa 43-vuotiaana vaikeaan sairauteen. Hän oli syntynyt Vantaalla 16. lokakuuta 1972.

Kalliomaa kasvoi vantaalaisessa yrittäjäperheessä nelisen vuotta vanhemman Petri-veljen kanssa. Urheilullisesta Mikasta on valokuvia motocross-moponsa selässä jo alle kymmenvuotiaana. Käydessään Hakunilan yläastetta hän innostui voimaharjoittelusta.

Kalliomaa meni savaten peruskurssille vuonna 1995. Harjoittelusta ja lajin parissa toimimisesta muodostuikin merkittävä, loppuun asti jatkunut osa Kalliomaan elämää.

Kalliomaa suoritti muutaman vuoden harjoittelun jälkeen kansainvälisen tuomarin pätevyyden ja ohjaajatutkinnon Ranskassa. Hän toimi myös Suomen joukkueen valmennustehtävissä. Kalliomaa perusti maamme virallisen lajiliiton, Suomen Savaten.

Hän oli myös potkunyrkkeilyn Suomen mestari sekä yksi harvoista suomalaisista, jotka ovat otelleet vaativissa täyskontaktiotteluissa savaten kansainvälisissä kilpailuissa.

Kalliomaa loi ympärilleen positiivisen ja lempeänkin ilmapiirin, vaikka harjoitukset olivat vaativia. Ohjaamisessa oli huumoria, mikä ei vienyt hänen uskottavuuttaan.

Kalliomaa ei tehnyt numeroa itsestään. Hän keskittyi kuuntelemaan. Ei ollut urheiluvammaa, josta hänellä ei ollut kokemusta tai tietämystä.

Kalliomaa työskenteli perheyrityksessään, Kuljetus Oy Kalliomaassa. Mikäli Mikan halusi herättää, oli se tehtävä ennen puolta kuutta.

Terveydestään huolehtiva urheilija nosti usein esille ylitsepääsemättömän paheensa: dallaspullan.

Kalliomaa avioitui ja aviovaimo Titta tuki Mikaa sairaudessa.

Kalliomaasta ehti tulla myös isä. Tulemme noudattamaan hänen toivettaan ja ohjaamaan kolmivuotiaan Luca-pojan savatesalille. Kerromme, millainen Mika-isä oli.

Mika Kalliomaan elämänhalu ja fyysinen kunto auttoivat taistelussa syöpää vastaan. Hän kohtasi kohtalonsa samoin kuin eli, rakentavalla ymmärryksellä ja mustalla huumorilla.

Viikkoa ennen kuolemaansa hän tokaisi lasittunein silmin: ”Ei voi mitään. Shit happens!”

Jan Lagerbohm
Kirjoittaja on Mika Kalliomaan ystävä.

HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet
Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?

    Seuraa uutisia tästä aiheesta

  • Kuolleet