Muistot    |   Kuolleet

Tapio Nieminen

Kera Groupin hallituksen puheenjohtaja Tapio Nieminen kuoli sairauskohtaukseen 15. toukokuuta 2016 Inkerinmaalla Hatsinan kirkon helluntaimessussa. Hän oli 71-vuotias, syntynyt 21. maaliskuuta 1945 Padasjoella.

Yrittäjä Tapio Nieminen s. 21.03.1945 k. 15.05.2016

Kera Groupin hallituksen puheenjohtaja Tapio Nieminen kuoli sairauskohtaukseen 15. toukokuuta 2016 Inkerinmaalla Hatsinan kirkon helluntaimessussa. Hän oli 71-vuotias, syntynyt 21. maaliskuuta 1945 Padasjoella.

Nieminen aloitti työuransa 1960-luvulla nuorena merkonomina Helsingissä Lemminkäisellä tasakattojen tarjouslaskijana. Katolla hän pysyi sen jälkeenkin, koska 1970-luvun alussa näköpiiriin tuli kirkas ja kiehtova materiaali pleksilasi eli akryyli. Ensimmäinen kattokupu valmistui Keravalla 1971.

Pertti Könösen kanssa perustettu firma sai silloisesta kotipaikastaan nimen Keraplast.

Orimattilaan 1972 siirtynyt Keraplast kasvoi 2010-luvulla Kera Groupiksi. Nieminen itse on kuvaillut nimihistoriallista muutosta Kera Groupiksi paitsi laajentumisena myös toimintatapana. ”Yhtymänimen alkuosa tarkoittaa keralla, kanssa, yhdessä.”

Nieminen oli tiimityön ja verkostoitumisen taitaja. Hän oli tunnettu myös uusien savunkäsittelysysteemien kehittämisestä ja sertifioinnista Euroopassa vaadittavalle CE -laatutasolle.

Niemisen puoliso Eila osallistui graafikkona yhtymän ilmeen, julkaisujen ja tuotteiden kehittämiseen. Kaksi heidän kolmesta pojastaan ovat jo vuosia johtaneet Kera Groupin liiketoimintoja. Puheenjohtaja-isä itse huolehti kuolemaansa saakka uusista tuotteista ja kehitystoiminnasta.

Nieminen tunsi yrittäjänä vastuun henkilökunnasta ja alihankkijoista. Hän ei pelännyt riskejäkään. ”Jos aikoo kasvaa, on velkaannuttava”, hän sanoi.

Syvästi uskovaisena ihmisenä Tapio Nieminen osallistui aktiivisesti seurakuntatoimintaan. Hän tuli äskettäisissä kirkollisvaaleissa jälleen valituksi merkittävillä äänimäärillä Launeen seurakuntaneuvostoon ja Tampereen hiippakuntavaltuustoon.

Niemisen sydäntä lähellä oli Launeen ja Venäjällä toimivan Hatsinan luterilaisen seurakunnan välillä solmittu ystävyyssopimus 2000-luvun alussa. Ystävyystoiminta on vireää. Hatsinan työ pyrkii tavoittamaan ja tukemaan myös Launeen seurakunnan alueella asuvia Inkerin paluumuuttajia.

Pekka Rytilä
Kirjoittaja on Tapio Niemisen työtoveri.

HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet
Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?

    Seuraa uutisia tästä aiheesta

  • Kuolleet