Muistot    |   Kuolleet

Raija Torkkeli

Raija Torkkeli 1957–2016

Jäsenpalvelujen hoitaja Raija Torkkeli s. 15.09.1957 k. 05.07.2016

Jäsenpalveluiden hoitaja Raija Torkkelikuoli Espoossa 5. heinäkuuta 2016 58-vuotiaana. Hän oli syntynyt Helsingin maalaiskunnassa 15. syyskuuta 1957. Eläkkeelle Raija Torkkeli ei ehtinyt, vaan poistui keskuudestamme sairauden murtamana.

Raija Torkkeli ehti työskennellä opiskelijoiden palveluksessa Teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunnassa ja Aalto-yliopiston ylioppilaskunnassa lähes 34 vuotta.

Pisimpään hän toimi ylioppilaskunnan tärkeimmässä ja näkyvimmässä tehtävässä, jäsenpalveluissa.

Opiskelijakortit, jäsenmaksut, pakettiauton vuokraus, tilojen varaukset ja avaimien luovuttaminen. Tuskin on Otaniemessä näinä vuosina opiskellutta, joka ei olisi ollut Torkkelin kanssa tekemisissä.

Ystävällisyys ja avuliaisuus olivat aina läsnä hänen kanssaan toimittaessa, puhumattakaan joustavuudesta.

Lukemattomat olivat ne illat, kun Torkkeli jäi pitemmäksi aikaa töihin odottamaan mattimyöhäisiä avainten hakijoita toimiston jo sulkeuduttua. Hän kohtasi jok’ikisen ylioppilaskunnan jäsenen ihmisenä ja auttoi parhaansa mukaan oudommissakin ongelmissa.

Torkkelin merkitystä ja läsnäoloa teekkareiden keskuudessa kuvaa esimerkiksi se, että pelkästään vapaa-ajan tilojen vuokraamisessa hän viimeisten kymmenen vuoden aikana kohtasi ylioppilaskunnan jäseniä varovaisesti arvioiden 60 000 kertaa.

Toisaalta koko työuransa aikana hän lienee jakanut henkilökohtaisesti vähintään 20 000 opiskelijakorttia uusille opiskelijoille ja 200 000 lukuvuositarraa vanhoille opiskelijoille.

Raijan lämmin ja sarkastinen huumori toivotti kaikki tervetulleiksi. Arjen hassuttelu possunaamioin tai yllättävin pehmoeläimin sai synkemmänkin päivän kirkastumaan. Miten tyhjältä ylioppilaskunnan toimisto tuntuukaan syksyllä hänen mentyään pois.

Pyöreän tornin kilta myönsi Raija Torkkelille Teekkari honoris causa -arvonimen vuonna 2013.

Teemu Halme
Kirjoittaja oli Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan pääsihteeri vuosina 2007-2013.

HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet
Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?

    Seuraa uutisia tästä aiheesta

  • Kuolleet