Muistot    |   Kuolleet

Hannu Kujanpää

Pietarin SOK Prisman ketjujohtaja Hannu Kujanpää kuoli sairauden seurauksena 23. elokuuta 2016 Helsingissä. Hän oli 49-vuotias, syntynyt 4. lokakuuta 1966 Ylihärmässä. Kujanpää teki lähes koko työuransa Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta SOK:n ja HOK-Elannon palveluksessa Etelä-Pohjanmaalla, Helsingissä ja Pietarissa.

Johtaja Hannu Kujanpää s. 04.10.1966 k. 23.08.2016

Pietarin SOK Prisman ketjujohtaja Hannu Kujanpääkuoli sairauden seurauksena 23. elokuuta 2016 Helsingissä. Hän oli 49-vuotias, syntynyt 4. lokakuuta 1966 Ylihärmässä.

Kujanpää teki lähes koko työuransa Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta SOK:n ja HOK-Elannon palveluksessa Etelä-Pohjanmaalla, Helsingissä ja Pietarissa.

Hannu Kujanpää oli vähittäiskaupan asiantuntija ja kehittäjä, hän tiesi kaupan asiakkaiden tarpeet ja odotukset. Hän näki tulevaisuuteen ja oli visionääri, mutta samalla hän tunsi kaupankäynnin arjen.

Kujanpäällä oli erityinen kyky samanaikaisesti johtaa kauppaa ja palvella asiakkaita. Työuransa aikana hänet palkittiin tavoitteellisesta ja tuloksellisesta kehittämisestä henkilöstötyytyväisyys huomioiden.

Hannu Kujanpää valmistui agrologiksi vuonna 1987 Ilmajoen maatalousoppilaitoksesta. Työn ohella hän suoritti kaupallisen esimiestutkinnon ja erikoisammattitutkinnon. Sotilasarvoltaan hän oli vänrikki.

Kujanpää aloitti kaupan alan työt vuonna 1989 Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan palveluksessa edeten nopeasti S-marketpäälliköksi.

Hän työskenteli Ilmajoella, Alajärvellä, Lapualla ja Seinäjoella. Vuonna 1999 Kujanpää siirtyi Helsinkiin HOK-Elannon palvelukseen työskennellen S-marketpäällikkönä Paloheinässä, Kasarmintorilla ja Pitäjänmäellä. Vuonna 2006 hänet kutsuttiin Seinäjoelle Minimani Oy:n kaupalliseksi johtajaksi.

SOK kutsui Kujanpään vuonna 2008 ketjujohtajaksi Venäjälle Pietariin perustamaan Prisma-tavarataloja.

Kujanpää vei suomalaista vähittäiskaupan osaamista Venäjälle.

Kuuden vuoden ajan Kujanpää vastasi Prisma-tavaratalojen operatiivisesta perustamisesta ja samalla hän johti tavaratalojen päivittäistä toimintaa.

Prismojen perustamistahti oli kiireinen: Kujanpään aikana tavarataloja perustettiin Pietariin yhteensä neljätoista. Tämä edellytti uuden toimintakulttuurin omaksumista, uusien verkostojen luomista ja uuden johtamiskulttuurin oppimista.

Keväällä 2012 Hannu Kujanpää kuitenkin yllättäen sairastui vakavasti ja hän jäi vuonna 2014 sairauseläkkeelle.

Kujanpään sitoutuneisuus työtehtäviin oli merkillepantavaa. Vakavasta sairaudesta huolimatta hän halusi huolehtia työtehtävistään.

Vaikka Kujanpää oli omistautunut työlleen, tärkeintä hänen elämässään oli vaimo Kirsi. He nauttivat erityisesti matkailusta, veneilystä Helsingin ja Turun saaristossa ja mökkeilystä Etelä-Pohjanmaalla. Kotiseutu Ylihärmässä oli Kujanpäälle erityisen rakas.

Kujanpään elämänhalu ja -tahto näkyi vielä viimeisten viikkojen aikana.

Hannu Kujanpää tunnettiin luotettavana, rehtinä ja suorana ihmisenä. Etelä-Pohjanmaalla opittu asenne näkyi myönteisellä tavalla läpi hänen elämän.

Ystävät ja sukulaiset olivat Kujanpäiden kotiin aina tervetulleita ja heidän kanssaan oli ilo vastaanottaa niin uutta vuotta, juhlia juhannusta kuin viettää rapujuhlia.

Heikki Talkkari
Päivi Laajala

Kirjoittajat ovat Hannu Kujanpään ystäviä.

HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet
Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?

    Seuraa uutisia tästä aiheesta

  • Kuolleet